Bestand verwijderen

Met de taak Bestand verwijderen kunt u op afstand bestanden verwijderen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een dreiging.

De taak Bestand wissen heeft de volgende beperkingen:

Zo maakt u een Bestand verwijderen-taak:

1. Selecteer in het hoofdvenster van de webconsole achtereenvolgens DevicesTasks.

De lijst met taken wordt geopend.

2. Klik op de knop Add.

De wizard Taak wordt gestart.

3. Configureer de taakinstellingen:
    1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Application de optie Kaspersky Endpoint Security for Windows (11.11.0).
    2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Task type de optie Bestand verwijderen.
    3. Typ in het veld Task name een korte omschrijving.
    4. Selecteer in het gedeelte Select devices to which the task will be assigned het bereik van de taak.
  4. Selecteer apparaten naargelang de geselecteerde optie voor het bereik van de taak. Klik op de knop Next.
  5. Voer de accountgegevens in van de gebruiker wiens rechten u wilt gebruiken om de taak uit te voeren. Klik op de knop Next.

Standaard start Kaspersky Endpoint Security de taak met het gebruikersaccount van het systeem (SYSTEM).

6. Voltooi de wizard door op de knop Finish te klikken.

U ziet een nieuwe taak in de lijst met taken.

7. Klik op de nieuwe taak.

U ziet nu het venster met de taakeigenschappen.

8. Selecteer het tabblad Application settings.
  9. Klik in de lijst met bestanden op Toevoegen.

De wizard voor het toevoegen van bestanden wordt gestart.

10. Om het bestand toe te voegen, moet u het volledige pad naar het bestand of zowel de bestandshash als het pad invoeren.

Als het bestand zich op een netwerkstation bevindt, voert u het bestandspad in dat begint met \\ en niet de letter van het station. Bijvoorbeeld \\server\shared_folder\file.exe. Als de padnaam een letter van een netwerkschijf bevat, verschijnt mogelijk de foutmelding Bestand niet gevonden.

11. Selecteer het tabblad Schedule in het venster met taakeigenschappen.
  12. Configureer het taakschema.

Wake-on-LAN is niet beschikbaar voor deze taak. Zorg ervoor dat de computer is ingeschakeld om de taak uit te voeren.

13. Klik op de knop Save.
  14. Schakel het selectievakje naast de taak in.
  15. Klik op de knop Run.

Kaspersky Endpoint Security verwijdert nu het bestand van de computer. Als het bestand is vergrendeld vanwege een ander proces, wordt de taak weergegeven als Voltooid. Het bestand wordt echter pas verwijderd nadat de computer opnieuw is opgestart. Controleer na het opnieuw opstarten van de computer of het bestand is verwijderd.

De taak Bestand verwijderen wordt mogelijk afgebroken na de foutmelding Toegang geweigerd wanneer u probeert een uitvoerbaar bestand te verwijderen dat momenteel wordt uitgevoerd. Maak een Proces beëindigd-taak voor het bestand en probeer het opnieuw.